Week van de armoede 2021

17 oktober is de jaarlijkse Werelddag van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting. Overal worden op en rond 17 oktober activiteiten opgezet die de strijd tegen armoede in het licht zetten. Ook de gemeenten Puurs-Sint-Amands en Bornem stellen samen met armoedevereniging vzw De Schakel een programma voor. In de Week tegen armoede werken ze samen tegen armoede en sociale uitsluiting!

Het centrale thema van de campagne dit jaar is ‘maatschappelijke participatie’. Kunnen deelnemen en deelhebben, jezelf kunnen zijn, jezelf ontwikkelen en ontdekken, jezelf ontspannen, je eigen keuzes kunnen maken. Belangrijke doelstellingen voor iedereen, maar minder gemakkelijk te realiseren voor wie arm is.


Daarom doen we deze Week tegen armoede een appèl aan diensten en beleidsmensen om ruimte te maken voor échte participatie!


Week tegen armoede 2021


Na de ‘sobere maaltijd in je bubbel’ van vorig jaar kunnen wel elkaar weer echt ontmoeten! De Schakel nodigt voor de elfde keer uit voor een sobere maaltijd, in cc Binder op donderdag 21oktober. Dienst- en hulpverleners, sympathisanten en beleidsmensen zijn welkom om samen met mensen van De Schakel een eenvoudige maaltijd met soep en boterhammen te eten. Iedereen schuift bij aan een lange tafel. Zo ontstaan boeiende gesprekken tussen mensen die anders wellicht niet gemakkelijk contact zouden hebben. Mogelijk een eerste opstapje naar meer begrip voor elkaars leefwereld?

cc Binder, zaal De Spil, Puurs-Sint-Amands, donderdag 21 oktober, 12.00 u - 14.00 u

Enkel op uitnodiging, vooraf inschrijven noodzakelijk!!!

Hotelzeepken van Compagnie Tartaren op 15 oktober in CC Ter Dilft

Treed binnen in dit bijzonder hotel vol vreemde personages, verrassende wendingen en (on)verwachte gasten. Elke nieuwe hotelgast brengt een maatschappelijk thema het hotel binnen: sociale tewerkstelling, de daklozenproblematiek, de vluchtelingencrisis, werkzekerheid en huiselijk geweld. Bij elk thema zoekt het hotelpersoneel - met de nodige (on)handigheid - hoe er mee om te gaan.

Hotelzeepke bestaat uit 4 vooraf opgenomen afleveringen van 15 min. Daarna gaan de ervaringsdeskundige spelers en makers in dialoog met het publiek over een of meerdere maatschappelijke thema’s.


Schouwburg Ter Dilft, Bornem, vrijdag 15 oktober, 20.00 u – 21.30 u

Info en tickets: www.terdilft.be

Het kind in ons, een antivirus liedjesprogramma van Tamara Rosseel op 20 oktober in CC Binder

Een voorstelling met mooie, ontroerende en plezante liedjes en verhalen over liefde en solidariteit, hier en wereldwijd.

Tamara Rosseel, dochter van ‘Vuile Mong’ (de Vieze Gasten), brengt poëtisch vertaalde covers en treffende verhalen, met Jef Lefève aan de piano en Marnix Vernieuwe op gitaar, beiden van oa Theater Stekelbees, de Crècheband en Risky Blues.

Theaterzaal Kollebloem cc Binder, Puurs-Sint-Amands, woensdag 20 oktober, 20.00u – 21.00u

Info en tickets: www.ccbinder.be

Doe mee en hang een laken uit je raam!

De Schakel roept iedereen op om op 17 oktober een geknoopt laken uit het raam te hangen. Dat laken staat symbool voor ‘Ontsnappen uit armoede’. Doe mee en laat zien dat ook jij een wereld zonder armoede wil.

Meer info?

Chris Van de Vreken, themawerker, 03/899 40 32,

chris.vandevreken@deschakelpuurs.com


Marleen Van den Mooter, coördinator, 0476/63 23 46,

marleen.vandenmooter@deschakelpuurs.com